Astronot Kıyafetinin Özellikleri

Resim
   Yaşamakta olduğumuz 21. yüzyıl uzay çağı  olarak bilinmektedir. Uzaya fırlatılan uydular , gönderilen astronotlar , keşfedilen  gezegenler bu yüzyılda teknolojinin gelişmesiyle beraber artmıştır. NASA 'nın ;  Mars 'ta su bulunduğu ve yaşanılabilir olduğu açıklamalarından sonra insanların uzay merakı bir hayli artmış durumda.    Binlerce yıl öncelerden beri insanlar uzayla ilgili araştırmalar yapmışlar. Teleskopları icat ederek gezegenleri ve yıldızları daha yakından incelemişler. Bir gün insanoğlunun Dünya 'ya 384.400 km uzaklıktaki Ay 'a ayak basmasının imkansız olduğunu düşünmüş olabilirler. Fakat insanoğlu 55.000.000 km uzaklıktaki Mars 'a araç yollamış ve Mars 'ı oradaymış gibi rahatça gezmiş. Bunlar 2.000   yıl önce yaşamış insanlara göre imkansız olaylar. Ta ki bizim imkansız gördüğümüz uzayda yaşamak gibi.. Belki 2500 lü senelerde insanoğlu tamamen Mars 'a yerleşecek, gösterişli yapılar, yapay okyanuslar, denizler, g...

Göz Kusurları

Göz yuvarlağı ve göz merceğindeki yapısal bozukluk veya değişiklikler görme kusurlarının oluşmasına neden olur. Görme kusurları bazı kişilerde doğuştan, bazı kişilerde ise sonradan meydana gelebilir.

MİYOP
Göz yuvarlağının önden arkaya doğru olan çapının normalden uzun olması ya da göz merceğinin normalden şişkin olmasıyla oluşur. Miyop kişiler, yakını iyi görürken uzağı iyi göremezler. Görüntü retinanın önüne düşer. Kalın kenarlı mercekle düzeltilir.

HİPERMETROP
Göz yuvarlağının önden arkaya doğru olan çapının normalden kısa olması ya da göz merceğinin normalden ince olmasıyla oluşur. Hipermetrop kişiler, uzağı iyi görürken yakını iyi göremezler. Görüntü retinanın arkasına düşer. İnce kenarlı mercekle düzeltilir.

ASTİGMAT
Göz merceği ya da korneada oluşan düzensiz kavisler sonucu ışınların retinanın her yerine ulaşamaması durumudur. Astigmat kişiler hem uzağı hem de yakını bulanık olarak görürler. Silindirik mercekle düzeltilir.

PRESPİTLİK
Yaşlandıkça göz merceğinin esnekliğini kaybetmeye başlaması ve gözün uyum yeteneğinin azalması sonucu ortaya çıkar. Prespit olan kişilerde göz merceğinin sertleşmesi nedeniyle ışık az kırılacağından görüntü retinanın arkasında oluşur. Bu kişiler yakını iyi göremezler. İnce kenarlı mercekle düzeltilir.

ŞAŞILIK
Göz küresini hareket ettiren kasların orantısız kasılması sonucu gözler aynı yönde hareket edemez ve çift görme ya da şaşılık dediğimiz sorun ortaya çıkar. Bu durum ameliyatla düzeltilir.

KATARAKT
Göz merceğinin saydamlığını kaybederek matlaşmasıdır. Genellikle orta yaş üstü kişilerde görülen katarakt hastalığında kişide net olmayan buğulu bir görme gerçekleşir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darkorbit Uridium Kasma Taktiği

Astronot Kıyafetinin Özellikleri

Fosforilasyon Çeşitleri